Activiteitenverslag 2016

Page
Menu
News
FR
U bent hier:   Home > Events > September
FR

September


Women @ Work – Wat als er meer politievrouwen waren ?

women @ work

Het percentage vrouwen binnen onze politiezone stijgt jaar na jaar maar ze blijven in de minderheid binnen onze organisatie. In 2016 vertegenwoordigden ze 30% van het personeel, één van de hoogste cijfers in het land. Ons politiekorps biedt dan ook zeer goede carrière-vooruitzichten en een gevarieerde job aan, zowel voor mannen als voor vrouwen.

Op 28 september vond de eerste editie van "Women @ Work" plaats op de site van de slachthuizen van Anderlecht, een evenement dat vrouwen wil laten kennismaken met beroepen die als "typisch mannelijk" worden beschouwd. Vier bedrijven van de private en publieke sector hebben de krachten gebundeld om deze informatiedag te organiseren. Onze politiezone Brussel HOOFDSTAD Elsene, de MIVB, de NMBS en Veolia waren allen aanwezig zijn om verschillende carrièremogelijkheden voor te stellen en vrouwen aan te moedigen om te solliciteren voor deze boeiende jobs die vaak meer aanzien worden als een mannenjob.

Uiteraard waren er politievrouwen aanwezig die ambassadrice waren voor hun sector, zij gaven uitleg bij hun jobparcours en antwoorden op de vragen van de bezoekers. Doorheen de dag worden ook verschillende ronde tafels georganiseerd.

In de loop van 2016

Mei

www.polbru.be | Login