Activiteitenverslag 2016

Page
Menu
News
FR
U bent hier:   Home > Events > November
FR

November


Drugsnetwerk opgerold


Op woensdag 6 november 2016 voerden de politiezone Brussel HOOFDSTAD Elsene en de Opsporingsafdeling narcotica van de federale gerechtelijke politie 14 huiszoekingen uit in het kader van een gezamenlijk onderzoek om een bende drugshandelaars te ontmantelen. Acht van deze huiszoekingen werden uitgevoerd in de Anneessenswijk, de andere in Sint-Jans-Molenbeek, Dilbeek en Anderlecht.

Er werden negen verdachten, allen mannen tussen 18 en 35 jaar, opgepakt. Er werd een aanhoudingsbevel afgeleverd tegen acht van hen.

Bij deze huiszoekingen namen de politiediensten enkele honderden gram hasj, tientallen gsm’s en Simkaarten en de som van 3 000 euro in beslag. Op één van de adressen waar een huiszoeking werd uitgevoerd vonden de agenten nummerplaten die geseind stonden in het kader van een diefstal gewapenderhand en twee bivakmutsen. In de kelder van een café in de Anneessenswijk werd een clandestiene gebedsruimte aangetroffen. Er werd tijdens de afhandeling van deze zaak ook een voertuig gerechtelijk in beslag genomen.

Dit onderzoek, dat begin augustus begon bij de politiezone Brussel HOOFDSTAD Elsene, kende zijn ontknoping met de ontmanteling van een crimineel netwerk dankzij de uitstekende samenwerking tussen de lokale politiezone en de Onderzoeksafdeling verdovende middelen van de federale gerechtelijke politie die vanaf eind september bijstand verleende aan het onderzoek.

In de loop van 2016

Mei

www.polbru.be | Login