Activiteitenverslag 2016

Page
Menu
News
FR
U bent hier:   Home > Events > Maart
FR

Maart


Aanslagen te Brussel

Op 22 maart was België het doelwit van de terroristische groepering Islamitische Staat. De luchthaven Brussel-Nationaal en het metrostation Maalbeek vormden het scenario voor een verschrikkelijk tafereel. Er vielen talloze onschuldige slachtoffers en het land was in schock.

Sinds de aanslagen in Parijs op 13 november 2015 werd ons land bedreigd en vooral dan de hoofdstad Brussel. De inwoners hebben moeten leren leven in een versterkt beveiligingsklimaat omwille van de verhoogde dreiging en de ordediensten werkten in een context van constant gevaar. De werkdruk was aanzienlijk omdat de politie de straten moest beveiligen, potentiële doelwitten van jihadisten maar hun aanwezigheid was ook vereist op evenementen die veel volk op de been brengen. Voor ons politiekorps wiens grondgebied de thuisbasis is van vele nationale, Europese en zelfs internationale organisaties en waar bovendien meer dan 4 000 evenementen plaatsvinden is het maar normaal dat onze medewerkers het recht wordt toegedaan dat ze verdienen. De beschikbaarheid en flexibiliteit waarvan ons personeel blijk gaf gedurende deze zeer lange en slopende maanden is ongezien en lovenswaardig.

Tijdens deze moeilijke periode vond in augustus een barbaarse aanval met machete plaats op twee vrouwelijke collega’s van Charleroi. Alle politiezones van het Koninkrijk waren, net zoals wij, oprecht geschokt. Het is een trieste en gewelddadige herinnering aan hoe gevaarlijk het politieberoep kan zijn maar ook het belang om altijd waakzaam te blijven werd hier nogmaals duidelijk.

In de loop van 2016

Mei

www.polbru.be | Login