Activiteitenverslag 2016

Page
Menu
News
FR
U bent hier:   Home > Aanslagen te Brussel
FR

Aanslagen te Brussel


Attentats Wanneer het ondenkbare realiteit wordt.
Wanneer de absurditeit van enkelingen het leven van onschuldigen kost, moeten onze harten nog meer samen kloppen en samenhorigheid schreeuwen.
Als eerbetoon aan elk slachtoffer van de aanslagen in Brussel.

22 maart 2016 staat onuitwisbaar in het collectieve geheugen van ons land gegrift. Op die sombere lentedag werd wat velen vreesden werkelijkheid: België werd door terrorisme getroffen.

aanslag01

Om 7u58 doen twee ontploffingen afkomstig van zelfmoordterroristen de vertrekhal van de luchthaven van Zaventem daveren. 73 minuten later wordt het metrostation Maalbeek het decor van een aanslag. 32 personen laten het leven in wat al snel "de aanslagen van Brussel" wordt genoemd. Meer dan 300 gewonden ook, zonder de honderden anderen die onrechtstreeks worden getroffen: naasten van slachtoffers of getuigen van deze ondraaglijke, haast surrealistische, scène.

Het metrostation Maalbeek bevindt zich op het grondgebied van de politiezone Brussel HOOFDSTAD Elsene en dus is een groot deel van ons personeel tussengekomen bij dit drama, sommigen omdat zij met dienst waren die dag, vele anderen zijn spontaan "opgekomen" zoals dat in politietermen heet, om hun collega's bij te staan.

In dit hoofdstuk leest u het getuigenis van drie collega's die hun tussenkomst toelichten. Julien was één van de eerste ter plaatse in het metrostation, Renaud begeleidde de familie van de slachtoffers van de aanslagen en Jean-Louis, lid van het psychosociale team van onze zone, beschrijft hoe onze politiemensen werden bijgestaan om dit traumatische evenement het hoofd te bieden.

In de loop van 2016

Mei

www.polbru.be | Login